Gelin Pastası


Malzemeleri
1 su bardağı şeker
4 adet Yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak İçin
3 su bardağı Süt
1/2 su bardağı Şeker
Muhallebisi İçin
1 lt. süt
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı dolusu un
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
Üstü İçin Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır
Kek yapımı için gerekli olan yumurta ve şeker mikserde çırpılır. Karışımın içerisine vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek homojen olana kadar spatula ile katlama yöntemiyle alttan üste doğru tekrar karıştırılır.
Orta boyutlarda olan bir borcamın içerisi hafiften yağlanarak hazırlamış olduğumuz kek hamuru bu borcamın içerisine dökülür. Önceden ısıtılmış olan 180 derecedeki fırının içerisine pişmesi için bırakılır.
Fırında kek pişerken muhallebisi için süt bir tencereye boşaltılır. Sütün içerisine şeker, nişasta ve un eklenerek muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırılır. İstenen kıvama gelen muhallebinin altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
Soğumuş olan muhallebinin içerisine vanilya ve krem şanti eklenerek mikserde karıştırılır.
Fırından çıkan kek hala sıcakken karıştırmış olduğumuz sütlü şekeri üzerine döküyoruz.
Sütlü şekeri emen kekin üzerine de hazırlamış olduğumuz muhallebiyi güzelce yayıyoruz.
Üzerine bolca hindistan cevizi serpiyoruz.
Son olarak buzdolabında ortalama 2 saat dinlendirip servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun…

Yorumlar