Malzemeleri
1 orta boy karnabahar
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kızartmak için Ayçiçek Yağı
Üzerine sarımsaklı yoğurt
Kuru nane
Pul biber
Nasıl Yapılır?
İlk iş olarak karnabaharı çok küçük olmayacak şekilde çiçeklerine ayırın.
Ben haşlama sevmediğim için metal aparatla tencerede suya değmeden buharla pişiriyorum.
Yumurtayı çırpın.
Süt, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve unu ekleyip iyice çırpın.
Tavaya ayçiçek yağını alıp kızdırın.
Karnabaharları sosa iyice bulayıp kızgın yağda kızartın.
Servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
Kuru nane ve pul biber serpin servise hazır
Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder