Malzemeler
1 bütün tavuk
5 adet soğan
500 gr. dövme(aşurelik buğday)
Tereyağ
Tuz
Karabiber
Toz biber
Nasıl Yapılır
Geceden dövme ılık suda bekletilir.
Sabah suyu değiştirilerek yumuşayana kadar pişirilir.
Tavuk iyice temizlenerek yıkanır.
Soğanlar piyazlık doğranır.
Tereyağ,tuz ve toz biberle karıştırılarak tavuğun içine doldurulur ve sıkıca dikilir.
Derin yayvan tencereye alınan tavuk üzerini geçecek kadar su ilave edilerek pişirilir.
Pişen tavuk kenara alınır.
Suyuna süzülen dövme eklenerek tuz ve karabiberle pişirilir.
Suyunu çeken dövme pilavına tavada eritilen tereyağ eklenerek karıştırılır.
Tavuğun dikişi açılır.
Servis tabağının altına dövme pilavı alınır.
Tavuğun içinden soğanlar çıkarılır.
Et parçalara ayrılarak tabağa alınır.
Üzerine soğan serpilir ve servis yapılır.
Afiyet Olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder