Keşkül-ü Fukara(Keşkül)

KEŞKÜL-Ü FUKARA (KEŞKÜL)


Malzemeleri

6 su bardağı süt (1 çay bardağı ayrılacak)
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz badem
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya

Hazırlanışı

İlk olarak tencereye sütü alalım. 1 çay bardağını kenara ayıralım.
Üzerine şeker, yumurta sarısı ve toz bademi ekleyerek karıştıralım.
Yumurtamız güzelce dağıldıktan sonra ocağın altını açalım.
Sütü sık sık karıştırarak 10 dakika kadar kaynatalım.
Derin bir kaseye nişasta, pirinç unu ve vanilyayı alalım.
Üzerine ayırdığımız sütü ekleyelim, çırpalım.
Hazırladığımız nişastalı karışımı yavaş yavaş süte ilave edelim ve ara vermeden karıştıralım.
Tatlımız yavaş yavaş koyulaşırken ocağın altını kısalım, yavaş yavaş 3-4 dakika kadar daha kaynatalım.
Altını kapattığımız tatlımızı sıcağı ile servis kaselerine alalım, soğumaya bırakalım. Bu şekilde hazırladığınız keşkülünüzün kıvamı tam olacaktır.
Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
Ben file badem ve toz fıstık kullandım.

Afiyet Olsun...

Yorumlar